VIRTASEN 4 ÖLJYN LAATUMAALI 0,9L VALKOINEN

33,00 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

4 Öljyn öljymaali suojaa kotiasi värinsä kauniina säilyttäen. Virtasen öljymaalit ovat suojanneet suomalaisten koteja yli 50 vuotta. Neljään uusiutuvaan luonnonöljyyn perustuva öljymaali tuotiin markkinoille Aimo Virtasen toimesta vuonna 1963. Maali tunnetaan nykyisin nimellä Virtasen 4 Öljyn Laatumaali.

Sen edullinen hankintahinta, hyvä maalattavuus, hyvä tartunta erilaisten maalien, jopa lateksin päälle, pitkä uusintamaalausväli sekä kauniisti suomalaiseen maisemaan sopivat pigmenttisävytetyt tehdassävyt ovat saaneet osakseen asiakkaiden kiitoksen. UV-suojan ansiosta uutena hyötynä on sävytetyksi öljymaaliksi poikkeuksellisen hyvä valonkesto jopa voimakkaissa sävytyskoneilla tehdyissä väreissä.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Puolihimmeä

Käyttökohde

2.1 Puujulkisivumaalit

Riittoisuus

Höylätyille pinnoille 5-8m²/L, sahatuille pinnoille 4-6m²/L

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L, 9L, 18L

Ohenne

Pellavaöljyvernissa

Tuotemerkki

Virtasen maalitehdas

KÄYTTÖKOHTEET

Puiset pinnat ulkona. Soveltuu sekä vanhan maalin päälle että uudelle puulle. Ulkoseinät, ikkunanpuitteet, aidat, pieli- ja räystäs laudat ym.. Ei sovellu mekaaniselle kulutukselle alttiina oleville pinnoille, kuten lattiat ym.


KÄYTTÖOHJE

Maalattavan pinnan puhdistus, pesu ja homeenestokäsittely:

Virtasen Homeentappajalla pestään ja puhdistetaan ohjeen mukaisesti maalattava pinta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Homeenestokäsittely tehdään myös Virtasen Homeentappajalla ohjeen mukaan.


Maalaaminen:

Vaaleat tehdasvärisävyt (Kartanon ja Oljen keltainen) sekä sävytetyt A- ja C-perusmaalit: pohjamaalaus 20-30 % ohennetulla maalilla, pintamaalaus ohentamattomalla maalilla.

Tummat tehdasvärisävyt (Wanha ja Italian punainen, Okran keltainen, Tumman harmaa, Musta ja Wanha kupari): maalaus 1-2 kertaan ohentamattomalla maalilla.


Ohenne: Virtasen Ulko-Vernissa


Virtasen 4 Öljyn Laatumaalilla voi maalata suhteellisen paksun kerroksen, sillä kuivuessaan se ei halkeile eikä rypisty päinvastoin kuin öljymaalit yleensä.


Maalattavan pinnan tulee olla pölytön ja kuiva, ilman lämpötila -20 – +25C ja ilman suhteellinen kosteus alle 80%


Varastointi: Kuivassa ja viileässä tilassa. Kestää kylmävarastoinnin. Kertaalleen avatut purkit tulee säilyttää lämpimässä.


TEKNISET TIEDOT

Tyyppi: Perinteinen pellavaöljyvernissapohjainen ulkoöljymaali, joka on valmistettu neljän uudistuvista luonnonvaroista valmistetun luonnonöljyn sekoituksesta.


Riittoisuus: Sahalauta 4-6m2/litra, höylälauta 5-8m2/litra.


Sideaine: Neljän luonnonöljyn seos, joista yksi on pellavaöljyvernissa


Työtapa: Sivellin tai korkeapaineruisku. Käytettäessä korkeapaineruiskua, jälkikäsittely siveltimellä.


Kiinteäainetilavuus: n. 60%


Tiheys: 1,3-1,4 kg/ litra värisävystä riippuen.


Maalaustarvikeryhmä 2012: 484.71. Puusivujen liuoteohenteiset öljymaalit RL 11..13

484.72 Puujulkisivujen liuotenohenteiset perinneöljymaalit RL 11..13