CERESIT 25KG CARRARA CE40 SAUMAUSLAASTI

77,90 /kpl

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

CE40 Aquastic on elastinen, vedenpitävä ja likaa hylkivä saumausaine laattojen saumaamiseen seinä- ja lattiapinnoilla. Silica Activa-teknologia takaa tuotteelle paremman kulutuksenkeston ja tasaisen värisävyn. Vesi ei pääse tunkeutumaan massaan ja siksi se ei likaannu tai homehdu. Soveltuu käytettäväksi lattialämmityksen kanssa. Soveltuu myös ulkokäyttöön, esim. parvekkeille ja terasseille. Helppo levittää. Liikuntasaumoihin, seinän- ja lattian välisiin saumoihin sekä läpivienteihin on saatavilla myös saman värinen CS25 silikoni.

KÄYTTÖKOHTEET

Ceresit CE 40 soveltuu keraamisten sekä lasiettä kivilaattojen (poikkeuksena värjäytymiselle arat luonnonkivet ja marmori) saumalaastiksi sekä seinä- että lattiapinnoille. Vettä hylkivän ominaisuutensa (aquastatic ansiosta vesipisarat jäävät sauman pintaan eivätkä imeydy saumauslaastiin. Soveltuu käytettäväksi asuinrakennusten kaikentyyppisiin pintoihin, kuten suihku- ja saunatiloihin. Sitkeytensä ansiosta soveltuu hyvin mm. lämmitetyille

alustoille sekä lastu- ja kipsilevyalustoille.


KÄYTTÖOHJE

Sekoita CE 40 puhtaaseen viileään veteen sopivassa suhteessa (ks. tekn. tiedot taulukko). Sekoita koneella kunnes seos on tasavärinen ja paakuton. Saumauslaasti levitetään saumaan kumilastalla viistosti saumoihin nähden.


Puhdistaminen voidaan aloittaa kun sauma on sitoutunut riittävästi, oikean ajankohdan tunnistaa sormen painalluksella saumaan. Sormi ei saa painua massaan eikä massa tarttua sormeen. Seinillä pesun voi aloittaa aikaisintaan 30 minuutin kuluttua. Lattioilla sauman pesun oikeaa ajankohtaa voi joutua odottamaan useita tunteja. Puhdistuspesu tehdään kostealla mutta nihkeällä sienellä. Ylimääräinen saumauslaasti voidaan pestä pois puhtaaseen veteen kostutetulla sienellä n.15 min kuluttua. Paras vettä hylkivä ominaisuus saadaan kun pesu suoritetaan mahdollisimman vähillä sienen ylivedoilla. Poista mahdollinen kuivunut saumauslaastiharso pehmeällä liinalla.


HUOMIOITAVAA

Liiallinen laastin huuhtelu kuivumisaikana saattaa heikentää sauman vedenkestoa ja aiheuttaa värimuutoksia

Kostea alusta, liian pieni vesimäärä ja kuivausaikaisten olosuhteiden vaihtelu saattaa aiheuttaa värin epätasaisuutta.

Kirkkaita värejä sisältävien puhdistusaineiden käyttöä ei suositella. Sävyerojen välttämiseksi suosittelemme

käyttämään yhden huoneen saumoissa aina yhden tuotantoerän (ks. eränumero pakkauksessa) Ceresit CE 40-laastia. Tuore saumauslaasti on suojattava sateelta, kasteelta ja alle +5 °C lämpötiloilta kunnes laasti on täysin

kovettunut ja kuivunut.


HOITO JA PUHDISTUS

Puhdistamisessa suositellaan käytettäväksi pesuainetta joka on netraalia/lievästi emäksistä, Ph 7-8.


TUOTETURVALLISUUS

Altistus Ceresit CE 40-saumalaastille aiheuttaa ärsytystä. Tuote reagoi kosteuteen alkalisesti; joten silmät ja

iho on suojattava. Jos ainetta pääsee silmiin huuhtele heti runsaalla vedellä ja käänny tarvittaessa lääkärin

puoleen. Laastin kromi IV-pitoisuus on käyttöajan puitteissa alle 2 ppm. Lisätietoja käyttöturvatiedotteesta


OMINAISUUDET

– Sopii hyvin lattialämmityksen kanssa

– Luja ja vettä kestävä

– Helposti puhdistettava sauman pinta

– Erittäin hyvät työstöominaisuudet

– Runsas värivalikoima