MAKUUHUONE

MAKUUHUONE

Kirjoittanut: Helena Karihtala

Kuinka ihanaa olisikaan herätä levänneenä uuteen aamuun, vaikka ulkona on pimeää ja vettä sataa. Riittävän pitkään nukutun yöunen lisäksi helpotusta kaamosajan väsymykseen voi saada seuraavin keinoin:

VÄRIT JA MATERIAALIT:

Väreillä on väliä, joten toteuta makuuhuoneen väritys harkiten. Viileät ja rauhoittavat värit soveltuvat parhaiten makuhuoneeseen. Maalaa tai tapetoi seinät mukailemaan makuuhuoneeseen valittuja vuodetekstiilejä ja verhoja ja muuta sisustusta. Tekstiileissä luonnonmateriaalit, kuten puuvilla, pellava ja silkki ovat miellyttäviä ihoa vasten eivätkä hiosta nukkuessa.

makuuhuone1

Kuvat: rehab.abkasha.com

TUNNELMAN TEKIJÄT:

Makuuhuoneestakin voi tehdä kauniin. Se on yhtä tärkeä sisustettava paikka kuin muutkin kodin huoneet. Päiväpeitteen, verhojen ja koristetyynyjen lisäksi siellä voi olla katseenvangitsijana vaikka kaunis valaisin, joitakin itselle merkityksellisiä pienesineitä ja valokuvia läheisistä. Myös taide ja viherkasvit sopivat makuuhuoneeseen, ne tuovat täyteläisyyttä tilaan, tuottaen samalla mielihyvää.

makuuhuone2

Kuvat: thedesignfiles.net ja derekswalwell.com

VALAISTUS:

Makuuhuoneen valaistuksen ei tarvitse olla yhtä kirkas kuin muissa kodin tiloissa. Valaistusta ja valaisimia valitessa kannattaa suosia yleisvalaistuksen lisäksi yö- tai lukulamppuna pehmeän valon antavia valaisimia, jotka eivät häikäise silmiä eivätkä häiritse myöskään vierustoveria. Kaamosaikaan makuuhuoneeseen voi tuoda kirkasvalolampun auttamaan heräämisessä.

makuuhuone3

Kuvat: Boråstapeter ja derekswalwell.com

KALUSTUS:

Makuuhuoneen koko vaikuttaa tietysti makuuhuoneen kalustettavuuteen. Sänky, yöpöytä ja yövalaisin ovat tärkeimmät. Jos tilaa on reilummin, makuuhuoneen voi kalustaa muuta kodin tunnelmaa noudattaen. Vältä kuitenkin ylimääräisten tavaroiden kertymistä nurkkiin ja sisusta makuuhuone siten, että kokonaisuus jää ilmavaksi ja siellä on tilaa hengittää.

makuuhuone4

Kuva: kiviart.com