Remontti tulossa? Muista kotitalousvähennyksen mahdollisuus!

Remontti tulossa? Muista kotitalousvähennyksen mahdollisuus!

Ajattelitko palkata maalarin, laatoittajan tai remonttimiehen? Kotitalousvähennys voi tuoda helpotusta kustannuksiin.

Yhä useampi suomalainen ostaa remontointipalveluja sen sijaan että maalaisi, tapetoisi tai laatoittaisi itse. Tiesithän, että jos teetät omassa käytössä olevalla asunnolla tai vapaa-ajan asunnolla kunnossapito- tai perusparannustöiksi katsottavia toimenpiteitä, niistä voi saada kotitalousvähennystä.

Katso tästä kotitalousvähennyksen nyrkkisäännöt!

  • Kotitalousvähennystä voi saada, jos työ on tehty omassa käytössä olevalla asunnolla tai vapaa-ajan asunnolla. Myös näiden pihoilla tehty työ oikeuttaa vähennykseen.
  • Sijoitusasunnossa tehtävästä työstä ei pääsääntöisesti saa kotitalousvähennystä, ellei vuokralaisena ole joku sukulainen ylenevässä polvessa (esim. oma äiti).
  • Palvelun ostajan täytyy olla luonnollinen henkilö, eli tavallinen ihminen, joka maksaa laskun omalla nimellään. Jos laskun maksajana on esimerkiksi toiminimi tai muu yritys, kotitalousvähennystä ei saa.
  • Palvelun myyneen tahon täytyy olla yritys, joka on ennakkoperintärekisterissä. Kotitalousvähennystä ei saa, jos työn on esimerkiksi tehnyt itse itselleen tai jos työn on tehnyt joku samassa taloudessa asuva henkilö.
  • Kotitalousvähennystä voi saada vain tehdystä työstä. Esimerkiksi materiaaleista ja matkakuluista ei saa vähennystä. Laskulla täytyy olla eriteltynä työn ja esimerkiksi tarvikkeiden osuus.

Yhtä henkeä kohden kotitalousvähennys on jopa 2400 euroa, eli puolison kanssa voit saada yhteensä 4800 euron vähennykset (pois lukien vähennyksen omavastuu 100 euroa). Tutustu kotitalousvähennykseen tarkemmin verottajan sivuilta.

Jos kaipaat remontissasi sisustusasiantuntijan apua, tutustu Tunnetila-suunnittelijoihimme tästä.

Tiesitkö, että Värisilmän kautta löydät luotettavat remonttimiehet? Ota yhteyttä paikalliseen Värisilmä-myymälään niin saat yhteyden paikallisiin ammattilaisiin.