Kevään työmaa

Kevään työmaa

Kuvat ja teksti: Minna Jones

Minulla on monta työmaata. Yksi on mökkiprojektimme, joka on työllistänyt nyt reilut kolme vuotta. Ostimme aikoinaan vanhan, kevythirsisen, romahtamispisteessä olevan mummon mökin, jonka korjasimme. Ihastuimme kuitenkin vähän liikaa saaristoelämään ja tajusimme aika nopeasti ettei piskuinen kesämökkimme kelpaa ympärivuotiseen mökkeilyyn. Tilaakin oli viidelle aika naftisti.  Niinpä päädyimme laajentamaan, eristämään ja oikeastaan rakentamaan lähes uuden mökin vuosi sitten. Tämä ”versio” jonka itse piirsin, valmistui viime kesänä. Toisen puolen alla on yhä se mummonmökki. Vedet eivät tule sisälle ja kaikki on ihan mökkimeininkiä, vaikkakin ulkokuori on melko jylhä.

Tietysti vielä on kesken asioita, kuten vaikka piha/patio. Sitä olisi tarkoitus jatkaa tänä vuonna. Pihamaa on muutenkin se, joka työllistää nyt keväällä. On risua ja haravoitavaa sekä pihakalusteiden huoltoa.

kevaantyomaa1

Jälkimmäisen tein jo. Talven jäljiltä umpipuisten kalusteiden pinta on haalistunut ja samea. Oma taktiikkani on pieni pesusieni ja kumihanskat. Kastan sienen öljyyn ja pyyhin kalusteiden pinnat kauttaaltaan sienellä. Työ sujuu nopeasti ja jälki on hyvin tasaista. Hyvin hoidettuna puukalusteet kestävät pitkään. Öljy ehkäisee kosteuden imeytymistä ja puun kuivumista. Ja varsinkin tällaiset mustaksi petsatut kalusteet saivat todella hienon pinnan taas, vaikka käytin ihan väritöntä öljyä.

Värisilmä myy esimerkiksi Kaisla kaluste- ja terassiöljyä joka on oikea tuote tällaiseen huoltoon ja sitä saa myös sävytettynä. Toinen joka odottelee, on nuo patiolaudat. Talven ja kevään jäljiltä nekin ovat paikoittain päässeet vihertymään, esimerkiksi tuosta puskien vierestä. Ilmeisesti siihen oli kerääntynyt ja jäänyt kosteutta. Nekin pitäisi pestä kunnolla ja ehkä öljytä. Huolto on huomattavasti halvempaa kun uuden uuden hankinta. Se pitäisi muistaa, kun aina ei jaksaisi hoitaa.

kevaantyomaa3

Kaikki kuvat ovat tietysti viime kesältä. Ja kuten näkyy, terassi loppuu vähän kesken. Tuohon laajennusosan eteen emme ehtineet jatkaa. Voisin tehdä heinäkuussa uuden jutun täältä ja katsotaan, olemmeko saaneet piha-alueen silloin kuntoon ja miltä muutenkin näyttää.

Laitan loppuun vielä muutamia piha- ja puutarhatuoteuutuuksia. Mutta palataan taas ensi kuussa ja silloin taas yksi askel lähempänä kesää.

kevaantyomaa4

Kastelukannu, penkki ja punasaviset altakasteluruukut – Ikea.
Mustat betoniruukut ja day bed – Granit.
Valkoisen terassituoli ja lepotuoli pyörillä – Kodin1

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!